Tekalna steza je najboljša prijateljica pri oblikovanju telesa

tekalna-stezaPred časom sem se odločila spremeniti svoj način življenja, saj se mi je zaradi sedečega načina dela in nezdrave prehrane nabralo kar nekaj odvečnih kilogramov, z njimi pa so se pojavile tudi zdravstvene težave, za katere se mi je zdelo pri petintridesetih letih še odločno prezgodaj. Pričela sem se bolje prehranjevati in skrbeti za telesno kondicijo s tekom. Ta mi v zimskih mesecih seveda ni bil preveč po volji, saj je v slabem vremenu težko teči in vedno najdeš izgovor, da se gibanju izogneš. Zaradi tega sem se odločila, da se podam v nakup fitnes opreme. Moj prvi nakup je bila tekalna steza, ki naj bi mi pomagala pri aerobni vadbi tudi takrat, ko je zunaj premrzlo za tek. Nato pa sem kupila še nekaj uteži, da okrepim vse mišice in tako preprečim težave s hrbtenico.
Tekalna steza se je izkazala za odlično naložbo, saj sem lahko po novem tekla zgodaj zjutraj, ko sta bila otroka še v postelji, pri tem pa mi ni bilo potrebno iz hiše in ju pustiti samih. Tudi vadba z utežmi pa je veliko pripomogla, da sem okrepila mišice hrbta, rok, prsi in trebuha.

seveda pa nisem edina, ki ji je tekalna steza pri srcu. Precej hitro je postala všeč tudi otrokoma, ki se sicer dosti gibata, a se jima je zdelo zanimivo, da lahko po novem tečeta tudi v hiši.

Rezultati so že vidni in priznati moram, da za dobro oblikovano telo in predvsem za zdravje ni potrebno toliko truda, kot se mi je zdelo nekoč. Vedno se najde tiste pol urice, ki je povsem dovolj, da si zdrav in v formi, pa tudi boj z odvečnimi kilogrami je na ta način hitro dobljen. Najbolje pa je, da tekalna steza ne pomaga zgolj meni, temveč se zaradi nje več giba celotna družina – vključno z možem, ki tako kot jaz prej nekako ni našel prave volje in motivacije, da bi naredil kaj dobrega za svoje telo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *