Podaljševanje las po porodu

podaljševanje lasKo sem zanosila, sem se med drugim razveselila tudi tega, da bom imela goste in sijoče lase. Brala sem namreč, da zaradi vpliva hormonov lasje med nosečnostjo veliko manj izpadajo, zato so lasje v tem obdobju naravnost čudoviti. In res je bilo tako – moji lasje so bili končno lahko daljši, v dolžino pa sem dosegle kar deset centimetrov več. (Verjetno je nekoliko pomagalo tudi to, da jih nisem uničevala z barvanjem.) Po porodu pa me je doletel hladen tuš, zaradi katerega sem se odločila za podaljševanje las. Ko se število za lase »dobrih« hormonov zniža, pričnejo lasje spet izpadati. Če želite lepe in bujne lase, vsam svetujemo, da preverite kako izgledajo naravni podaljški.

In po porodu se mi je zdelo, da niso izpadli zgolj tisti, ki so na novo zrasli med nosečnostjo, temveč se je njihova količina dejansko prepolovila. Bila sem precej obupana in najprej sem že pomislila na striženje povsem na kratko, pa me je moja dolgoletna frizerka nagovorila, naj najprej poskusim, če mi bo všeč podaljševanje las. Nenazadnje se lahko sicer še vedno ostrižem.

Rekla sem si, da dejansko nimam kaj izgubiti. Dogovorili sva se za termin za podaljševanje las, ki pa jih dejansko niti nisva podaljšali, temveč zgolj zgostili. Nisem si namreč želela las do pasu – želela sem le, da so lasje na tej dolžini, kot jo imam, videti gosti. Tako sem presedela nekaj ur na stolu, tri frizerke pa so mi med moje lase namestile pramene las in jih pristrigle na mojo naravno dolžino. Bila sem navdušena! Ne le, da je podaljševanje las poskrbelo, da redčenje ni bilo več očitno, temveč so bili moji lasje videti še lepši kot med nosečnostjo.

Če ste tudi sami ravno rodili in opažate, da se na vašem glavniku ali krtači nabirajo celi šopi izpadlih las, nikar ne obupajte. Rešitev je bolj enostavna, kot bi si predstavljali, rezultati pa so naravnost božanski!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *