Inhalatorji

inhalatorV primeru, da vas pestijo težave s pljuči (astma, kronično obstruktivne pljučne bolezni, gripa, alergije) svetujemo uporabo inhalatorjev (vdihalnikov), saj le ti blažijo težave ter pripomorejo k hitrejšemu izboljšanju vašega zdravstvenega stanja. Prednost inhalatorja je namreč v tem, da zdravilo dovedemo neposredno v pljuča. Inhalatorji so zelo priporočljivi tudi pri težavah z dihali pri otrocih. Otroški inhalatorji se od navadnih razlikujejo po tem, da so zanimivih oblik, ki so privlačne za otroke.

Inhalatorji preprečujejo bolezni dihalnih poti. Prav tako tudi ublažijo sindrome ter pozitivno vplivajo na hitrejše zdravljenje. Ultrazvočni inhalatorji so namenjeni zdravljenju spodnjih in zgornjih dihalnih poti (nosna votlina, žrelo, grlo, sapnik, glavni bronhus, bronhiji, bronhiale, dihalne bronhiale, alveolalni kanal, aveolarne vrečice). Aerosolni inhalatorji so zelo uspešni pri zdravljenju spodnjih dihalnih poti. Priporočajo se za zdravljenje vnetega grla, prehlada ali bronhitisa.

Pri uporabi aerosolnih inhalatorjev gre aerosolno razpršilo takoj v dihalne poti. Čas inhaliranja je odvisen od inhalatorja, ki ga uporabljate. Traja pa med 7 do 15 minut. Pri nakupu inhalatorja je pomembno tudi preveriti, kaj ponuja posamezni proizvajalec za določeno ceno. Preverite, ali dobite poleg nakupa inhalatorja shranjevalno torbo, masko za odraslo osebo, masko za otroka, ustni nastavek … Cene inhalatorjev se gibljejo med 50 in 130 evri. Ob nakupu inhalatorja povprašate tudi o garancijski dobi. Garancijska doba za inhalatorje je odvisna od modela do modela, traja pa od 1 do 5 let. Že zelo dolgo poznamo tudi žepne inhalatorje, ki so zaradi svoje majhnosti zelo priročni, saj ga samo vzamemo iz žepa, ko ga potrebujemo.

Žepni inhalator stane približno 3 evre. Če se niste odločili za nakup zgoraj omenjenih inhalatorjev pa lahko v lekarnah povprašate po pripomočku za inhaliranje oz. vdihavanje mešanice vodnih par in eteričnega olja (oz. soli, ki jo pripravimo v spodnjem delu inhalatorja), ki stane okoli 10 evrov. Če vas pestijo težave z dihalnimi potmi, je inhalator vsekakor dobra rešitev za čimprejšnje okrevanje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *