Ruščina

Slovanski jezik ruščina je uradni jezik Rusije, Belorusije, Kazahstana, Kirgizistana ter tudi Organizacije združenih narodov. Poleg ruščine so uradni jeziki Organizacije združenih narodov tudi arabščina, kitajščina, angleščina, francoščina ter španščina. Tečaje ruščine organizirajo v številnih jezikovnih šolah po Sloveniji. Če želite bolje spoznati ruski jezik, kliknite na http://www.ruscina.com/

Najbolj razširjen slovanski jezik je materni jezik okoli 161,7 milijona (2013) ljudi. Ruščino kot drugi jezik pa govori kar 110 milijonov (2009) ljudi. Spada v jezikovno družino indoevropskih jezikov ter v skupino najbolj govorečih jezikov na svetu kot so kitajščina, angleščina, španščina in hindi.

Ruščina je posebna tudi zaradi svoje abecede, ki se imenuje ruska cirilica. Vsebuje 33 črk. Ruščina ima tudi določene sorodnosti s slovenskim jezikom, ki prav tako spada v skupino slovanskih jezikov. Med drugim lahko najdemo v ruščini tudi besede, ki imajo isti pomen. Nekatere le imajo drugačen naglas kot pa v slovenskem jeziku.

Učenje ruščine ponujajo številne jezikovne šole. V današnjem času so na razpolago tudi razni on-line tečaji. Vse večji poudarki učenja ruščine kot tudi drugih jezikov pa je učenje s pomočjo učiteljev, ki jim je ruščina materni jezik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *