Izlet Soča

Tine in Tia sta šla na izlet v dolino, kjer teče Soča. Ker tu še nista bila sta najprej v Google vtipkala Soča. Ugotovila sta, da ima veliko znamenitosti. Ker jih je bilo preveč, sta si izlet razdelila v več enodnevnih izletov. Najprej sta si želela v živo videti, kako izgleda Soča. Zanimalo ju je namreč, ali je reka Soča res takšne barve, kot jo vidite na fotografijah. Za izletni točki prvega dne sta si izbrala Kobarid in slap Kozjak.V kolikor vas zanimajo športne aktivnosti ob reki Soči, obiščite spletno stran https://www.maya.si/.

Soča se namreč vije v neposredni bližini, hkrati pa sta to tudi dve izmed najbolj obiskanih atrakcij v dolini, kjer Soča teče. Ko sta prišla v dolino sta bila nad barvo presenečena. Soča je bila namreč resnično take barve, kot sta upala, da je. Zanimivo se jima je zdelo tudi, koliko kajakašev v svoj objem vzame Soča.

Ob reki sta hitro poiskala skriti kotiček, se preoblekla v kopalke in skočila naravnost med valove, ki jih je ustvarila Soča. Verjeli ali ne, iz vode sta bila še preden sta se vanjo v celoti potopila. Tine in Tia sta namreč navajena temperatur, ki jih ima kopališče v Ljubljani in ne Soča. K sreči je ta dan sijalo sonce in hitro sta se na toplih kamnih posušila in segrela. Soča jima je ostala v lepem spominu, sicer bolj na videz kot na otip. Nato sta si ogledala še glavne znamenitosti Kobarida, ter se čez brv, pod katero se vije Soča, podala proti slapu. Vse znamenitosti so jima bile res všeč, za konec dneva, pa sta se odločila, da bi si želela še fotografijo za spomin, kjer se v ozadju vije Soča.

Našla sta popolno lokacijo na poti proti Tolminu. V gostilni sta si naročila še hladno točeno pivo in Aperol Spritz, ozadje pa je bilo obdano še z rajsko roza svetlobo, ki jo je ustvarilo večerno sonce.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *