Zamenjava upravnika

Menjave opravljamo predvsem takrat, ko si želimo sprememb, ker staro več ni dobro, je dotrajano ali pa potrebujemo spremembe. Enako je pri vseh stvareh, ne glede na to za kaj iščemo menjavo. Če se odločimo, da je zamenjava upravnika nujna, potem bo to zagotovo odločitev na podlagi soglasja večine lastnikov določenega objekta. Upravnika verjetno ne bomo menjali tako pogosto, morebiti sploh ne, če svoje delo opravlja dobro. Če pa razmišljamo o tem, pa so se najverjetneje pojavile nepravilnosti, katerih dosedanji upravnik ni znal pojasniti, napake in druge situacije, ki so vplivale na našo odločitev.

Kakorkoli, če se le večina lastnikov strinja z menjavo upravnika, je dejansko sama menjava dokaj preprosta. Najprej je seveda potrebno prekiniti pogodbo z dosedanjim upravnikom in izpolniti vse pogoje, ki so napisani v pogodbi z njim. In potem na novo skleniti pogodbo z novo izbranim upravnikom. Pri vsem tem nam lahko ta najbolje tudi pomaga, da bo prekinitev pogodbe z dosedanjim upravnikom pravilna.

zamenjava upravnika ljubljana

Če se pojavijo dvomi in situacije, ko so nam določene stvari nejasne ali pa smo opazili, da upravnik dela razne napake in jih kljub opozorilom ne popravi, je čas za zamenjavo. Najprej se seveda o tem pogovori z vsemi ostalimi lastniki in, če se strinjamo vsi, izberemo novega upravnika. Kaj bo vplivalo na to, kateri upravnik bo naslednji, pa je seveda odvisno samo od lastnikov prostorov skupnega objekta. Zamenjava upravnika je pa praviloma zelo enostavna. Pomembno je, da upoštevamo podpisano pogodbo z dosedanjem in spoštujemo vse pogoje, ki so v tej navedeni. Če to storimo, zelo hitro lahko sledi zamenjava upravnika. In hkrati nam novi upravnik pomaga v postopku prekinitve pogodbe z dosedanjim. Seveda pa je dobro, da se predhodno pozanimamo tudi o ponudnikih upravljanja stavb, kaj nam nudijo in za kakšno ceno, predno se zanje tudi odločimo. Ker moramo poskrbeti, da bo naslednji upravnik svoje naloge opravljal korektno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *