Učinkoviti Facebook oglasi

facebook oglasiKako Facebook vedno ve, katere reklame vas bodo zanimale? Facebook ima ogromno bazo podatkov o svojih uporabnikih. Nekaj ste vnesli sami, nekaj pa se sproti nauči iz vašega obnašanja na spletu.  Redno všečkate slike muckov? Tudi če niste nikoli objavljali slike svojih petih mačkov, bo dovolj da ste pokazali zanimanje. Čestitamo. Dodani ste na seznam ljubiteljev mačk. En od slovenskih profesorjev na Fakulteti za računalništvo je z študenti izvedel zanimiv eksperiment. Odprl je profil na Facebooku in dodal nanj sliko sebe s steklenico viskija, kljub temu da ne pije alkohola. Pod prijatelje je dodal naključne osebe, ki mu jih je ponudil algoritem. Objavil je video glasbene skupine z zvrstjo glasbe, ki je ne prenese. Vse to, da bi učencem predstavil delovanje Facebook oglaševanja. Bi želeli vzpostaviti učinkovito Facebook oglaševanje? Zaupajte vodenej oglaševalskih akcij spletni agenciji, ki vam bo vzpostavila učinkovito Facebook oglaševanje.

Oglasi so se prilagodili zanimanjem njegove izmišljene osebnosti. Večina pa nas Facebook uporablja za zabavo, spletno druženje s kolegi, spremljanje najljubših znamk in podobno. Facebook uporabljamo ne le na enem računalniku na Fakulteti, v profil se povežemo na vseh napravah, ki jih premoremo. Na prenosniku, na telefonu ter, ko šefa ni v bližini, še na računalniku v pisarni.

Čez nekaj časa Facebook ve o naših vsakodnevnih navadah zelo veliko. Ste kdaj opazili pod oceno lokala pripis koliko minut se povprečen gost zadrži  v njem? Do te številke Facebooku pomagajo priti mobilni telefoni, ki jih imajo ti gosti v žepih. Z vidika gosta lokala je to zbiranje podatkov kar malo grozljivo. Če pa na zadevo pogledamo z vidika prodajalca katerega koli izdelka, je idealno. Na Facebooku lahko oglašujemo zelo ciljano. Facebook oglaševanje nam omogoči, da naše oglase prikažemo samo polnoletnim ljubiteljicam polžev iz območja Ljubljane.  Z geografskim omejevanjem poskrbimo, da ne plačujemo za klike ljubiteljic polžev iz Prekmurja, ki se verjetno ne bodo odločile pripeljati na večerjo do nas. Ko pa bodo v bližini Ljubljane, se bo ta oglas prikazal tudi njim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *