Sončne elektrarne so preplavile svet

Vsi ste že prav gotovo slišali za sončne elektrarne. Kako tudi ne, saj so v zadnjem času popolnoma preplavile svet, pa tudi vedno več Slovencev se odloča zanje. Zakaj je temu tako, boste lahko prebrali v nadaljevanju. Sončne elektrarne GEN-I Sonce so sistem, ki uporabnikom omogočajo kvalitetnejše življenje, poleg tega pa na dolgi rok tudi privarčujejo in to ne malo. To sta prva dva dejavnika, zaradi katerih se splača poseči po teh čudežnih napravah.

Če se torej odločimo za sončne elektrarne, je to naša zelo pametna odločitev, saj tako uporabljamo obnovljiv vir energije, ne onesnažujemo svojega ali tujega okolja, sončna energija, ki jo pri tem uporabljamo pa je seveda neomejena. Tovrstne elektrarne imajo namreč izhodno moč kar 90 %. In po skoraj desetletju uporabe izkoristek sončne energije pade za približno 10 %.

Vedeti pa moramo, da sončne elektrarne delimo na več vrst, in sicer na elektrarne na strehah, na integrirane sončne elektrarne, na prostostoječe, na otočne, na solarna parkirišča in na solarne nadstreške.

Če se odločimo za sončne elektrarne na strehah, potem moramo poskrbeti za kvalitetno kritino, saj je življenjska doba tega neverjetnega sistema lahko tudi do 30 let. Za tovrstne elektrarne je potrebno posebno gradbeno dovoljenje.

Integrirane sončne elektrarne pa sodijo med posebno izvedbo tovrstnih elektrarn. Odlikuje jih predvsem dobra estetika in najbolj so primerne za t. i. novogradnje. Tudi za te potrebujemo posebno dovoljenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *