Ležišče za najprijetnejše sanje

zdravo lezisceGotovo si vsi želimo, da bi naši otroci spali mirno, brez nočnih mor in grdih sanj, da bi se zjutraj zbudili spočiti in nasmejani. Polni volje za raziskovanje novega dne. Da bi jim to omogočili, moramo v prvi vrsti poskrbeti za udobno in zdravo ležišče, na katerem jim bo res omogočen kar se da dober počitek.

Spanec, ki bo kakovosten, in med katerim bodo lahko rasli. Ležišče za otroke mora biti skrbno izbrano, saj lahko slabo spanje vodi tako v nemir kot v učne težave, prav tako pa zaradi slabega razpoloženja vodi v slabše razumevanje z domačimi in vrstniki. Če je kdo v družini torej upravičen do novega, kakovostnega ležišča, so to torej vedno naši najmlajši. Otroku moramo izbrati ležišče glede na njegovo velikost in telesno težo, seveda pa ne smemo pozabiti, da njegov razvoj še ni končan in se bosta oba parametra še spreminjala.

Pomisliti je treba tudi na zdrav razvoj okostja oziroma hrbtenice, kajti zlasti v času hitre rasti lahko sicer hitro pride do skolioze in bolečin – posledice pa lahko ostanejo za celo življenje. Vprašajte se tudi o drugih posebnostih otroka, na primer alergijah.

Vsekakor velja pomisliti tudi na primeren vzglavnik – tudi ta namreč vpliva tako na zdravje hrbtenice kot na splošno počutje, izbrati pa ga je treba glede na otrokovo velikost in položaj, v katerem običajno spi. Če izbirate ležišče in niste povsem prepričani, kaj je za vašega najmlajšega najbolje, se vsekakor posvetujte s trgovci v prodajalni, ki so strokovno usposobljeni za svetovanje in dobro poznajo vse tisto, kar vpliva na spanje. Izbira bo tako precej hitrejša, enostavnejša, pa tudi pravilnejša – če se sami na ležišča in spanje ne spoznamo, lahko kaj hitro zgrešimo in v prepričanje, da kupujemo kakovosten izdelek, kupimo tudi slabega. Ležišče za prijetne sanje pa vsekakor ne sme biti slabo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *