Koloidno srebro bi farmacija najraje zamolčala

koloidno srebroSodobna farmacija predstavlja velik stroj, v katerem je aktivnih veliko lobijev. Sem zagotovo spada tudi proizvodnja antibiotikov, ki so dejansko »pogruntavščina« sodobnega časa, pred tem pa je ljudi namesto njih zdravilo koloidno srebro. O njem marsikdo ne ve pravzaprav nič, kajti farmacevtska podjetja se trudijo, da se ga ne bi uporabljalo. Zakaj? Ker lahko koloidno srebro zanje pomeni tudi precejšen upad proizvodnje, s tem pa tudi zaslužka.

Koloidno srebro velja za naraven antibiotik, ki so ga uporabljali že v grških časih. Dokazano je, da deluje antibakterijsko, poleg bakterij pa uničuje tudi viruse in glive, torej je vsestransko uporaben. Z njim lahko zdravimo tako težave v notranjosti telesa kot zunaj, na koži – in prav nanos na rane ter na akne je običajno najbolj viden dokaz, da koloidno srebro dejansko deluje.
Za kakšno vrsto srebra pravzaprav gre? Če imate v mislih kupček kovine, potem ste se pošteno zmotili.

Koloidno srebro so pravzaprav mikroskopsko majhni nanodelci v čisti destilirani vodi. V steklenički, v kateri ga kupimo, se ne posedajo na dno, ne plavajo na površini in ne sprijemajo, saj se delci zaradi naboja med seboj odbijajo. Ker so delci srebra tako majhni, lahko po zaužitju potujejo v kateri koli del telesa in tam pomagajo pri obrambi telesa tako, da se vežejo na beljakovine nevarnih mikroorganizmov ter jih uničujejo. Koloidno srebro pa za razliko od sintetičnih antibiotikov nima stranskih učinkov – in prav zato se ga farmacija tako zelo boji.

Potrebujete dokaz, da koloidno srebro zares deluje? V to vas bo gotovo prepričal podatek, da so ga v ZDA še dvajset let nazaj v lekarnah prodajali kot zdravilo. Sedaj je zaradi pritiska farmacevtskih podjetij to prepovedano in dobite ga lahko zgolj še kot prehranski dodatek. A ne pozabimo na dejstvo, da je marsikateri naravni prehranski dodatek še vedno tisočkrat bolj učinkovit in varen kot tisto, kar nam v laboratorijih umetno pridela farmacija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *