Klimatske naprave Termoshop

klimatske-naprave-termoshop

Srečni delavci delajo bolje. Osrečijo jih poleg dobre plače tudi klimatske naprave in čim prijetnejše okolje. Na delovnem mestu preživimo žal večji del dneva. Mnoge študije so že ugotovile, da je le redko kdo polno učinkovit vseh osem ur in več, ki jih preživi v pisarni ali za strojem. Nekateri gredo še dlje. Timothy Ferris v svoji knjigi  4 urni delovni teden opisuje kako s pomočjo avtomatizacije in veliko predpriprav svoje podjetje obvladuje iz viseče mreže. Bojda med odmori med tečaji salse in tujih jezikov. Če potrebujete novo in učinkovito klimatsko napravo obiščite spletno stran Termoshop ali kliknite na povezavo https://www.termoshop.si/klimatske_naprave.

Večina podjetij posluje iz fizičnih pisarn ali obratov. Danes moderne odprte pisarne po novem niso več najboljša možna oblika namestitve zaposlenih. Mnogi raje in bolje delamo, če je med nami in klepetavim sodelavcem vsaj neka minimalna pregrada. Če ne gre drugače, si vmes nagrmadimo papirje ali zrinemo lončnico. Ne glede na razporeditev miz pa zaposleni potrebujejo v prostoru primerno klimatsko napravo.

Ljudje se pri neprimerni temperaturi težje zberemo. V premrzli pisarni bomo prisiljeni obdržati na sebi plašč do konca delovnika. V prevroči se lahko poskušamo ohladiti z odlaganjem oblačil le do neke mere. Kaj je za nekoga še prijetna temperatura je odvisno tudi od spola. Ženske naj bi bile prej premražene, če je klimatska naprava nastavljena na nižjo temperaturo. K temu pripomore tudi način oblačenja. Žensko poslovno oblačenje zahteva na primer krilo do kolen, medtem ko imajo moški pokrite noge do gležnjev.

Kako je delati v pisarni brez klimatske naprave? Če gre za starejšo zgradbo z zelo debelimi stenami ali na senčni lokaciji, morda kar udobno. V bolj običajni gradnji pa z naraščanjem temperature postajamo vse bolj zaspani in brezvoljni. Slovenska zakonodaja določa najvišjo temperaturo, ki je v pisarni še dovoljena. Ko je presežena, lahko brez kazni odidemo domov. Temperatura, pri kateri smo še produktivni in srečni zaposleni, pa je precej nižja od najvišje dovoljene. Vložite par evrov v klimo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *