Kaj so piškoti iz kozarca?

rafaelo-piskoti-iz-kozarcaImate tudi vi radi piškote ob jutranji kavi? Zame ni boljšega. Še raje imam, če so piškoti na moji mizi tako sveži, da so še topli. Ko pridejo kupljeni od peka ali iz tovarne do naše mize, je vsa svežina že zdavnaj izginila. Piškoti iz kozarca Okusno so drugačni. Sveži so, vedno ko si jih zaželite. Naredite pa jih čisto sami.

V vaši kuhinji si lahko pripravite zalogo lepih kozarcev z zelo barvito vsebino. Ko si zaželite svežih, toplih piškotov iz kozarca, so na dosegu roke. Vsebino kozarca po navodilih samo zmešate z nekaj svežimi sestavinami. Oblikujete jih v željeno obliko in razporedite po pekaču. Bi danes morda zvezdice? Med igranjem s testom ste ogreli pečico. Le dvajset minut kasneje celo družino v kuhinjo že vabijo dišeči piškoti. Z vso pripravo in peko ste imeli približno pol ure dela. Ste že kdaj s tako malo truda in časa pripravili nekaj tako dobrega?

Po peki boste opazili da odpade tudi precej čiščenja. In prihranjen čas vam ostane za kaj pomembnejšega kot je mešanje testa in pomivanje loncev in lončkov. Mogoče za pripravo še ene porcije piškotov drugega okusa, saj so bili prvi tako dobri da so že izginili.

Capture

Najlepše pri tovrstni peki pa je, da piškoti iz kozarca vedno uspejo. No, skoraj vedno. Vsakič, kadar se jih seveda spomnite pravočasno vzeti s pečice. Res pa pravijo, da malo zažgani piškoti pomagajo proti strahu. Kdo ve, če je kaj na tej stari modrosti. Mi imamo še vedno raje ravno prav pečene piškote iz kozarca. Take, ki še niso črni in so ravno prav topli, da teknejo ob jutranji kavi.

O piškotih Okusno so pisali tudi na spletnem portalu Marmelina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *