Jogi za dojenčka

jogi-za-otrokePreberite kako izbrati ležišče za malega otroka. Za nakup ležišča oziroma jogija se je najbolje odpraviti na splet. V iskalno polje na Googlu vtipkajte ključno besedo “jogi” in preverite ponudnike ležišč. Jogi lahko kupite tudi na spletni strani http://www.dormeo.net/jogi/.

Nosečnost prinese vsaki bodoči mamici in vsakemu bodočemu očku cel kup vprašanj, novih izzivov in novih znanj. Običajno se v tem času bodoči starši nekoliko poučijo o zdravstvenih temah (tako glede zdravja nosečnice kot dojenčka), nekateri že pridno prebirajo knjige o vzgoji in zdravi prehrani otrok, zagotovo pa se vsi ukvarjajo tudi z iskanjem informacij o tem, kakšna je za dojenčka nujna oprema in kako jo izbrati.

Dojenček potrebuje kar nekaj stvari, ki jih bodoči starši poprej niso kupovali, in zato o njih tudi niso dobro seznanjeni. Potreben je voziček, previjalna miza, nujne bodo ali bombažne pleničke ali pleničke za enkratno uporabo, otroška kozmetika, otroška posteljica. Vse se zdi novo, a bodoči starši se seveda z veseljem učijo – nenazadnje želi vsakdo za svojega otroka zgolj najboljše.

Otroška oprema, kjer se marsikdo začudi, da obstaja o njej skorajda prava znanost, je zagotovo otroška posteljica. Pri tej pa ni bistvena lupina, torej zunanji leseni del, temveč jedro – jogi. Pediatri po vsem svetu opozarjajo, da jeza dojenčka primeren jogi izjemnega pomena, saj ne odloča zgolj o tem, ali bo dojenček zjutraj spočit in se bo dobro naspal, ali se bo zbudil utrujen. Ne, s tem, kako smo se ponoči »zaležali« in kako nas »bolijo vse kosti«, se ob slabem ležišču pritožujemo odrasli. Pri dojenčkih pa razlika med pravim in nepravim ležiščem žal pomeni razliko med tem, ali se bo otrok zjutraj sploh prebudil, ali ne.
O čem govorimo?

Sindrom smrti v posteljici terja tudi pri nas vsako leto nekaj rosno mladih življenj, kot opozarjajo strokovnjaki, pa je možno dejavnike tveganja precej zmanjšati. Kako? V prostoru, kjer otrok spi, se ne sme kaditi. Otroka se za spanje ne sme polagati na trebušček. In … Dojenček ne sme spati na mehki podlogi, temveč potrebuje čvrst jogi, v katerega se ne pogreza, prav tako pa v posteljici ne sme imeti vzglavnikov, blazin in mehkih (plišastih) igrač.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *