Italijanščina

Italijanščino občasno slišimo tudi na radijskih valovih. Italijanska glasba v Sloveniji ni tako zelo popularna kot glasba sosednje Hrvaške. Najbolj pogosto lahko slišimo Erosa Ramazzottija ali pa predstavnika italijanskega rocka Zucchera. Za učenje italijanščine kliknite na povezavo http://www.italijanscina.com.Od pevk pa je najbolj prepoznavna s svojimi nežnimi baladami Laura Pausini. Eden najbolj prepoznavnih glasov Italije Luciano Pavarotti, pa je tudi eden izmed najbolj prepoznavnih tenorjev na svetu. Tečaji tujih jezikov so po navadi preveč usmerjeni samo v učenje jezika, medtem, ko je spoznavanje kulture bolj obstranskega pomena.

Pri učenju italijanščine je še posebej pomemben sam obisk države, vsaj je navsezadnje le korak proč. Spoznavamo jo lahko tudi preko številnih literarnih uspešnic.

Italija je z umetnostnozgodovinskega vidika pravi biser Evrope. Na raznih tečajih italijanščine ali katerega drugega jezika se lahko dogovorite tudi za skupen obisk kakšnega italijanskega mesta. V muzejih, galerijah, kot tudi na prostem si lahko ogledate številne mojstrovine. Italijanščina vam bo tako prišla prav tudi v samem okolju, saj se boste namreč potrudili v komunikaciji z ljudmi uporabiti vse svoje veščine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *