Avto na plin

avtoplinAvto na plin je v današnjem času zelo dobra izbira, saj z uporabo plinskega energenta zmanjšamo emisije ogljikovega monoksida ter drugih strupenih snovi. Poleg tega pa je avtoplin tudi cenovno ugodnejši kot bencinsko ali dizelsko gorivo. Za več informacij glede predelave vašega vozila v avto na plin kliknite na povezevo http://www.avtonaplin.si/.

Če si ne morete ločiti od svojega starega avtomobila, ga lahko zaupate strokovnjakom, ki se ukvarjajo s predelavo, ki vam omogoča tako uporabo bencina kot avtoplina v vašem vozilu. Cene predelav se gibljejo med 900 in 1500 evri.

Cena avtoplina je v primerjavi z bencinskim in dizelskim gorivom za 50 % ugodnejša. Tako se nam začetna investicija, potrebna za predelavo avta na plin povrne po 20.000 prevoženih kilometrih. Pri točenju avtoplina je potrebno uporabljati zaščitne rokavice, saj ima plin -35 stopinj Celzija.

Previdnost ni odveč, saj lahko dobite na izpostavljenih delih ozebline. V vsakem primeru pa lahko za pomoč prosite tudi osebje, ki je zaposleno na bencinski črpalki. Glede na to, da je naše okolje že vse preveč onesnaženo, pa bi lahko bile na voljo s strani države subvencije, ki bi spodbudile ljudi k predelavi oz. k nakupu vozil, ki manj onesnažujejo okolje ter vidno prispevajo k varčevanju na bančnem računu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *