Toplotna črpalka zrak voda, majhen vložek, velik izkoristek

Toplotna črpalka zrak voda zagotavlja z majhnim delom energije pridobiti večje koristi. Praktično z enoto vložene električne energije dobimo štiri enote energije za ogrevanje. Energijo za ogrevanje lahko uporabimo pri redaktorskem ogrevanju, ogrevanju sanitarne vode ter pri talnem, stenskem ali stropnem ogrevanju. Vas zanima toplotna črpalka zrak voda http://si.orcaenergy.eu/ogrevalne-toplotne-crpalke/ ?

Izvedba je mogoča v več možnostih. Tako je mogoče sistem priklopiti na obstoječ sistem ogrevanja objekta ali ga postaviti samostojno, kot prvo vgradnjo v nov objekt. Nadalje je moč sistem nadgraditi z številnimi drugimi načini ogrevanja.

Lahko izberemo solarno energijo, kot dodaten vir energije, na druge vire ogrevanje ali na serijsko vgrajene elektro grelce. S tem si zagotovimo bolj učinkovito izrabo različnih možnosti, lahko pa imamo dodatne sisteme kot zagotovilo za večjo varnost ogrevanja. Današnje sodobne sisteme odlikuje prostorski izkoristek, tiho delovanje in napredno nadziranje delovanja.

Prostorski izkoristek je mogoč zaradi malo potrebnega prostora namenjenega namestitvi naprave. Z izbiro različnih izvedb, je možno to prednost še nadgraditi. Poleg osnovne izvedbe, se lahko izbere izvedbo z zalogovnikom za sanitarno vodo. napredno nadziranje delovanja je možno na principu fizične regulacije ali regulacije na daljavo.

Princip fizične regulacije je mogoč preko zaslona na dotik, regulacija na daljavo pa preko ustrezne naprave. Tako lahko toplotni črpalki zrak voda preko pametnega telefona, računalnika ali tabličnega računalnika ukazujemo. Kar pomeni dodatne prihranke, predvsem pa večjo kakovost bivanja.

Ko smo oddaljeni od doma, nam naprava v času potovanja domov poskrbi za ogrevanje. Ukazi omogočajo nastavitev želene temperature glede na temperaturo prostora ali glede na zunanjo temperatura, nastavitev dnevnih in nočnih intervalov ogrevanja več različnih ogrevalnih krogov, nadzor porabe in vzdrževanja toplotne črpalke. Ker gre za sodobno tehnologijo, se je mogoče preko tega nadzora tudi učiti in prijetno s koristnim pridobivati izkušnje. Nadzor ni mogoče le poljubno spreminjati, ampak tudi beležiti.

Kar pomeni, da bomo z izkušnjo določene nastavitve, imeli točno določeno izkušnjo. V primeru, da želimo spremembo, bo zgodovina dogodkov omogočala, da se preko podatkov o nastavitvi v preteklosti izvedejo spremembe. Skladno z izkušnjo, ki smo jo imeli preko nastavitve iz preteklosti.

Postopoma, bomo s spremembami in osvojenimi izkušnjami znali toplotni črpalki zrak voda optimalno ukazovati tako, da bomo imeli največ koristi ob najmanjših stroških.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *