Najboljša počitniška jezikovna šola

Sama sem se v času svoje mladosti oziroma v gimnazijskih letih dvakrat udeležila jezikovnega tečaja v tujini, in od tam prinesla same dobre spomine, zato sem se odločila, da jih bomo omogočila tudi svojima otrokoma – ko bo seveda čas za to. Zaenkrat sta hčeri še premajhni za potepanje po svetu, saj imata 11 in 8 let, vsekakor pa je za njiju že primerna poletna jezikovna šola (več na http://www.jezikovna-sola.com/).

Prvič sta se lani udeležili nekoliko manj resnega jezikovnega tabora, ki pa je bil nekoliko slabše organiziran in bolj namenjen druženju kot pa učenju angleščine, letos pa sem se odločila, da pride poleti na vrsto čisto prava jezikovna šola, v kateri se bosta dejansko kaj naučili. Predvsem mi je to pomembno pri starejši, ki gre jeseni v šesti razred in bi torej morala znati že kar veliko, pa se mi zdi, da si znanje v šolo nabira preveč počasi in bi dejansko potrebovala nekaj spodbude.

Jezikovna šola, v katero sem ju vpisala, že nekaj let vsako poletje poteka na zanimivi lokaciji, po izkušnjah mojih znancev pa je dejansko najboljša poletna šola za jezike daleč naokoli. Zakaj? Ker imajo dejansko vsako dopoldne »pouk«, med katerim se posvečajo jeziku, popoldne pa se ukvarjajo z raznimi drugimi zabavnimi aktivnostmi. Tudi zvečer nadgrajujejo svoje znanje, a tokrat bolj sproščeno – igrajo se igrice v angleščini, sestavljajo skeče v angleščini in podobno. In to, da na začetku ter tudi na koncu pišejo test, iz katerih se vidi koliko znanja sosi dejansko pridobili v tednu dni, tudi nekaj pomeni.
Glede na to, kako jo pohvalijo, bo letošnja počitniška jezikovna šola gotovo boljša od lanske, ki je bila pravo razočaranje – angleščino lani namreč niso jemali preveč resno, vsega skupaj so v zvezek napisali nekaj besed in narisali nekaj risbic, hčeri pa sta kasneje povedali, da jih sploh niso učile prav učiteljice, temveč najrazličnejši dijaki in študentje, ki so delali tam kot prostovoljci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *