Inovativna poslovna darila

Razna promocijska in poslovna darila so postala del vsakdana, na te izdelke pa smo se že povsem navadili. Kdaj ste nazadnje kupili kakšno pisalo za domačo uporabo? Čisto možno je, da imamo doma celo zbirko kemičnih svinčnikov, potiskanih z logotipi in slogani raznih podjetij. Enako velja za mnoge druge promocijske izdelke, ki se jim ne moremo izogniti niti ob mirnem sprehodu po mestnih ulicah. Posledično pa se je prav s široko razpoložljivostjo takšnih in drugačnih izdelkov izkazalo, da so zelo uporabna inovativna poslovna darila – ne le, da ta prinašajo vse pozitivne lastnosti običajnih poslovnih daril, temveč zdaj prepričajo že z golim dejstvom, da niso enaka kot izdelki, ki jih ponujajo praktično vsa druga podjetja. Katere izdelke izbrati za poslovna darila?


Ponudba je zelo široka in hitro se lahko zgodi, da v želji po inovativnem poslovnem darilu izberemo kakšen neposrečen izdelek. Prav tako hitro tudi inovativni izdelki preidejo v splošno rabo in nimajo več nobenega učinka. Priljubljene novosti so bili na primer USB ključi, ki danes pogosto predstavljajo le še nepotrebno navlako. Enako velja za nekatere druge izdelke, ki so se masovno uporabljali, ko so postali priljubljeni uporabni izdelki – na primer svetilke ter razna podobna orodja in pripomočki.

Trenutno je najboljša izbira za poslovno darilo unikaten izdelek, po možnosti celo domače izdelave. Veliko je seveda odvisno od dejanske situacije, komu darilo poklanjamo in ob kakšni priložnosti. Pomembnim poslovnim partnerjem bomo podarili edinstveno darilo nekoliko višje vrednosti, množico strank pa še vedno obdarimo s kakšno manjšo pozornostjo. Smiselno je, da ima darilo neko povezavo z dejavnostjo, ki jo opravljamo, ali pa da se dotika kakšne specifične lastnosti v odnosu s poslovnim partnerjem ali strankami.

V praksi se kot poslovna darila odlično obnesejo najrazličnejši izdelki. Med inovativna darila se gotovo uvrščajo mnogi zanimivi funkcionalni izdelki, ki jih imamo na voljo, še bolj posrečeni pa so izdelki domače obrti. Še posebej partnerjem iz tujine lahko podarimo na primer domače dobrote, morda steklenico dobrega vina. V vsakem primeru je pametno premisliti, katero darilo se bo najbolje obneslo – inovativni izdelki so vsekakor pogosto posrečeni, a pogosto prav tako velja, da ni treba odkrivati tople vode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *